Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd moeten we reserveren voor onze fotoshoot?

Ik raad altijd aan om zo'n 1,5 uur a 2 uur te reserveren voor de foto's. Uiteraard is het een beetje afhankelijk van het aantal locaties die jullie willen afgaan en de reistijd hierbij. Het maken van familiefoto's duurt meestal 15 tot 30 minuten, afhankelijk van het aantal combinaties dat jullie kiezen. Het is altijd handig om vooraf al een keus te hebben gemaakt van de combinaties en hiervan jullie ceremoniemeester op de hoogte te brengen, zo kunnen we vlot door de foto's heen.

Worden de foto's ook bewerkt?

Natuurlijk worden de foto's allemaal licht nabewerkt. Ik zal de kleuren en de belichting aanpassen zodat ze binnen mijn stijl vallen. Photoshoppen doe ik niet, ik zal geen elementen toevoegen of verwijderen. 

Kunnen we ook echt alle foto's ontvangen?

Nee, dat is niet mogelijk. Ik maak een selectie van de mooiste foto's en deze krijgen jullie nabewerkt in hoge resolutie. Ik maak van elk moment meerdere foto's, om zo de dichte ogen en gekke gezichten eruit te halen. Alle foto's houdt dus ook in dat er onflatteuze beelden tussen zitten en daarnaast is het voor mij onmogelijk om alle foto's na te bewerken, wat zou betekenen dat ik het zou moeten afraffelen, en dat wil niemand.

Kunnen we ook een lijstje met foto's aanleveren die we ook graag willen maken?

Liever niet. Ik maak de reportage zoals de dag is, een lijstje zou betekenen dat ik teveel bezig ben met afstrepen (wat stress met zicht meebrengt) en daardoor de echte mooie momenten mis.

We willen 's avonds van iedereen die binnen komt een foto, maak jij die ook?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Ik vind het leuker om foto's te maken van jullie gasten terwijl ze al lachend met elkaar staan te kletsen met een drankje in hun hand, daarnaast mis ik mensen als ze binnenkomen wanneer er net iets leuks binnen gebeurt. Het is natuurlijk altijd een idee om een vriend(in) te vragen leuke foto's te maken van de gasten, of om een fotohokje te (laten) plaatsen.